Kırşehir Akpınar soyu nereden gelir?
Rivayete göre Antalya bölgesinden göç ederek ilçemizin Tek Höyük mevkiine yerleşen Yörük oğulları, Yozgat bölgesinden göç ederek ilçemizin Eldelekli köylerine yerleşen İmamoğulları aşireti gibi birkaç tanınmış ailenin ticaret ve akrabalık ilişkilerinin gelişmesi sonucu bugünkü Akpınar mevkiine yerleşmişlerdir.
Kırşehir Akpınar ne zaman ilçe oldu?
1959 yılında belediye teşkilatı kurularak kent kimliği kazanılmıştır.
Kırşehir Çiçekdağı Kaymakamı kimdir?
Çiçekdağı Kaymakamlıkları. Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği 2024-2025 eğitim-öğretim yılı oryantasyon programı kapsamında Kaymakamımız Sayın Burak Dilaver YAMPAL, Belediye Başkanımız Sayın Hasan HAKANOĞLU, Başsavcı Sayın Barış ÇETİN ve Emniyet Müdürü Sayın Ahmet SAĞLIK bir araya geldi. öğrenci.
Kırşehir Kaman Kaymakamı kimdir?
Kaymakamımız Sayın Nurullah Kaya başkanlığında ilgili kurum müdürleri ile köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Kaymakamımız Sayın Nurullah Kaya pazar yerini ve esnafı ziyaret etti.
Kırşehir Akpınar hangi boydan?
KÖŞKER İLİNİN KURULUŞU VE YAKIN TARİHİ: Kırşehir ili Akpınar ilçesine bağlı Köşker şehrinin tarihine baktığımızda 16. yüzyılda Türkmen Sarıcalar aşiretinin içerisinde yer alan Köşker aşiretinin bir kısmının yaşadığını görmekteyiz.
Kırşehir Akpınar Köyü Alevi mi?
Akpınar köyü, Sivas merkeze bağlı bir Alevi Türkmen köyüdür.
Kırşehir Akpınar’ın kaç köyü var?
Akpınar, Kırşehir iline bağlı bir ilçedir. Temmuz 1987’de ilçe olmuştur. Yüzölçümü 528 km², rakımı 1.500 m’dir.
Akpınar Kaymakamı kim?
Kaymakamımız Sayın M.Ali BATUR; Akpınar Kaymakamlığı, İlçe Devlet Hastanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi koordinasyonunda hazırlanan “Sağlıklı Çocuklarla Sağlıklı Bir Gelecekteyiz” projesi hayata geçirildi. Kaymakamımız Sayın M.Ali BATUR, Akpınar Ortaokulunu ziyaret etti.
Kırşehir Akpınar Belediye Başkanı kim?
İlimizin Akpınar İlçesi Belediye Başkanı Sayın Şükrü TURGUT, İl Müdürümüz Sayın Muhammed Yusuf ORHAN’ı ziyaret etti.
Kırşehir Çiçekdağı Alevi mi?
Özellikle günümüz Ermenistan sınırları içerisinde bulunan Çukursad bölgesinden bir Türkmen dervişi ve şair olan Miskin Abdal’ın şiirleri, onun Ehl-i Beyt’e olan sevgisini ve Şiiliğe olan eğilimini göstermektedir. Aynı şekilde Alevi-Bektaşi köklerinden etkilenen Çiçekdağı ve Kırşehir civarındaki Abdallar da Ehli Beyt’e büyük bir sevgi duymaktadırlar.
Kırşehir valisi kim 2024?
18 Eylül 2024 tarihli ve 2024/321 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 Eylül 2024 tarihinde Kırşehir Valisi olarak atandı.
Kırşehir Valisi kimdir nerelidir?
Hüdayar Mete Buhara (d. 1971) Türk bürokrattır. Kırşehir Valisi olarak görev yaptı. 19 Eylül 2024’te Vali Başmüfettişi olarak atandı.
Kırşehir Boztepe Kaymakamı kimdir?
İlçe Kaymakamımız Sayın Hamza ERDEM; İlçemiz Gazi Osman Öztürk, ÇPAL öğrencileriyle bir araya gelerek, ilçemizde yapılacak sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında gençlerin fikir ve görüşlerini aldı.
Kırşehir Kaman Türk mü?
Günümüzde 41 köy, 10 belde ve 1.232 km2 yüzölçümüne sahip olan Kaman; 11. yüzyılda Türklerin ve İslamcıların gelmesiyle birlikte Oğuz boylarının bu bölgede yaşamaya başladığının, göçebe veya yerleşik hayatı tercih ettiğinin ve o tarihten bu yana bu Türkmen özünü sürdürdüklerinin sembolüdür.
Kırşehir Kaman soyu nereden gelir?
Bazı kaynaklara göre ise Kaman adı, M.Ö. 1200-2200 yılları arasında Kızılırmak bendi bölgesinde yaşayan Etiler (Hititler)’den sonra kurulan Geomages (Kuman) kabilesinden gelmektedir.
Kırşehir hangi soydan gelir?
Orta Asya’dan gelip Anadolu’ya yerleşen 230 aşiret, 1500 boy ve 5800 topluluk olmak üzere yaklaşık 7230 Türkmen aşireti, klanı ve topluluğu vardır. Nevşehir ve Kırşehir bölgelerine yerleşen 450 büyük ve küçük Türkmen aşiretinden biri de Oğuzların Bozok koluna mensup olan Beydili aşiretidir.
Kırşehir Mucur hangi Türk boyundandır?
Anadolu Selçuklu Devleti’nin Kösedağı Meydan Muharebesi’nde Moğollar’a yenilmesinden sonra Kırşehir’de ve dolayısıyla Mucur yöresinde Moğol etkisinin görüldüğü görülmektedir.
Kırşehir hangi boy?
Bugün Kırşehir’de Oğuz boylarının Çepni, Bayındır, Buğduz (Büğdüz), Kargın, Yazır, Kınık, Avşar adlarının yanı sıra Oba, Oymak ve diğer Türkçe adlar da kasaba ve köy adı olarak korunmuştur.
Kırşehir Akçakent hangi boydan?
Oğuzların Kayı boyundan olan Karakeçililer boyuna mensuptur.